Gömb

Címkék: fórum zene video ágnes mamami

2009.02.05. 22:56

Ez a szám Ágnes: Gömb című albumáról való.

Nektek kerestem/találtam, Gyuzsó, Beszilva, Madelka, Mamacsibe, Neusiedler, Pity és a többi Mamami...

 

 

Miért van az,hogy ami jó nekünk
Az a holnapot sosem éli túl
Miért? Hogy az ami jó, hogyha vége van olyan mélyre húz
És hol vagy már? Mondd mi kell még?
És miért nem jössz, és miért nem jössz, ha élsz?

Refr.:
Hát élj,úgy ahogy érzed azt amit a szíved húz
Ahogy érzed, hogy akarod azt amit én
Amit igért az Isten a legelején
Hát élj, úgy ahogy érzed azt amit a szíved húz
Ahogy érzed, hogy akarod azt amit én
Amit ígért az Isten a legelején

Miért van az,hogy ami jó nekünk
Az a holnapot sosem éli túl
Miért? Hogy az ami jó hogyha vége van olyan mélyre húz
És hol vagy már? Mondd mi kell még?
És miért nem jössz, és miért nem jössz?

[Refr.3x]

Amit igért az Isten
Még a legelején
Ugye emlékszel?

 

Idézet Ágnes oldaláról:

Az "Ígéret" filmklip

Végre itt a várva várt új klip. Egészen pontosan film-klip, hiszen nem videóra, hanem filmre forgatta Ágnes legújabb dala, az "Ígéret" vizualizációját.

Az elsöprő mondanivalójú és dinamikájú dal a hamarosan napvilágra kerülő új album első képviselője, és teljes vállszélességgel hírnöke a vadonatúj stílusnak, melyet Ágnes teremt, immáron vanilla nélkül!

A remekműben a dalszerző-énekes, ötlete megvalósításában a "jó csapatot nem cserélünk le" elv alapján ismét, az immáron már nem "első-filmes" Streba Zoltánnal működött együtt, de ezúttal Lengyel Andor filmrendező is részt vett a klip munkálataiban.

Az áldott állapotban lévő gyönyörű békét árasztó nőt Kékkovács Mara színművésznő, a megfáradt, ereje fogytán lévő férfit pedig Bartók László színművész alakítja.Az "Óh szív! Nyugodj!" című dal klipje nagyon meghatározta ágnes jövőbeni vizuális megjelenéseit. Természetesen itt elsősorban technikai szempontokra gondolunk és mégis, mintha a hangulati szál, az elemelt képi világ folytatódna az új klipben. És tényleg! Ráadásul nem is véletlenül. Nem csak Streba Zolival de az egész csapattal tovább dolgozott Ágnes, így az animátor Buri Balázzsal is, aki mind az "Óh szív! Nyugodj!", mind pedig az "Ígéret" animációs háttereit jegyzi.A sztori két szálon fut. Míg Ágnes és zenekara az elemelt világból szól hozzánk, a várandós, utolsó napjaiban lévő boldog kismama, a kiszipolyozott üzletember és a flörtölő fiatalok pedig egy valóságos szituációt tárnak elénk.

A születendő gyermek két helyről kapja az információt. A biztonságot nyújtó édesanyától, kinek anyaméhe fizikai létet biztosít és Ágnestől, aki a gyermek lelkéhez énekel, spirituális útmutatást adva, mellyel tökéletesen kifejeződik a dal üzenete: van választásunk! Ha ebben a világban is, de nem kötelező ezzel a világgal együtt élnünk. Nem kell feltétlenül behódolnunk a társadalom által felállított normáknak, hiszen Isten nem ezért teremtett bennünket. A belső hang mindig megmutatja mi a dolgunk, s ha el is tévednénk a tudatalattinkra nagy nyomással nehezednek a felkiáltójelek, vajon megvalósítottuk e álmainkat? Nem váltunk e a felnőttkorral együtt rabjává az evilági létnek?Érdekességként megemlítjük, hogy Kékkovács Mara valóban az utolsó pillanatokban vállalta boldogan és hittel e szereplést, hiszen a forgatás után két nappal adott életet gyermekének.

A bejegyzés trackback címe:

https://hugipakk.blog.hu/api/trackback/id/tr86925419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pity 2009.03.10. 16:44:04

Most találtam, csak ide. Húúúú tök jó, még soha senki nem küldött nekem (persze többek között) blogbejegyzést. Köszi Orsi, aranyos vagy.
Bár meg kell mondjam őszintén sose voltam jó klip értelmezésben, így a műelemzés sokat segített, hogy megértsem, hogy jön ide a terhes nő :)))))

futballistafeleség · http://www.hugipakk.blog.hu 2009.03.10. 20:29:47

Kedves Pity, szóval ezzel a költő azt akarta mondani, hogy...:-)))
Én annyira ráhangolódtam Ágnesre, hogy egyből leesett a mondanivaló, az "elemzést" - ami szerintem elég gyatra, irodalminak egyáltalán nem nevezhető nem túl jó stílusú leírás - csak utólag találtam.
SZóval szívesen:)

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.03.18. 08:43:54

Itt jó dolgok szoktak lenni, de már egy hónapja hiába sündörgök, mi lesz kérem, mi lesz mááár...

futballistafeleség · http://www.hugipakk.blog.hu 2009.03.28. 10:14:10

Ó, kedves Inszeminator, én is nagyon meg vagyok sértődve, hogy a blog gazdája így elhanyagolja a "gyermekét"... :)
Beszéltem vele, azt üzeni, hogy sok-sok kifogása van, és már nem fér a fejébe több gondolat a le-nem-írt témáktól, de ígérgetett mindenfélét...

Ződgyík 2009.09.26. 15:26:39

@futballistafeleség:
Nem beszélni, kell, hanem éreztetni. Az sokkal jobban bejön.

futballistafeleség · http://www.hugipakk.blog.hu 2009.09.26. 19:05:06

Ződgyík, sajnos nem tudom értelmezni a hozzászólásodat. Az éreztetés ajánlása kinek szól?
süti beállítások módosítása