Volt képem hozzá...

Címkék: család szálka ősök ekkerjoz

2008.04.25. 19:55

Összedolgoztunk kicsit Ekkerjoz blogkollégával, pontosabban keresgélés közben találtam a régi családi fotók között 3 érdekeset, Ekkerjoz meg leírta hozzá a gondolatait, és megjelentette a Szálka blogon.

Egy kis háttérinfo: mindegyik fotón ott van Dédapám, akiről már írtam korábban. Az első fotón baloldalt látható, amint vizsgálja a halbárkát, mellette jóbarátja, Villax József.
A következő képen a csónakban ő ül elöl, a másik a barátja, Miller József. A harmadik fotó csak bónusz, annak tanúbizonyságául, hogy a dédpapa a szabadidő eltöltésének több módját is kedvelte: ez csoportkép egy vadászatról (ő jobbról a második), ha nem is hölggyel, de Duci kutyával.

A poszt a Szálkán itt található.

A bejegyzés trackback címe:

https://hugipakk.blog.hu/api/trackback/id/tr66442174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2008.04.25. 23:02:14

Továbbra is az a véleményem, hogy a fotókcsöndes nyugalmat sugároznak, higgadt, bölcs emberekről készültek, feszültségnek, kapkodásnak, gondnak távolról sincs nyoma. Jó lehetett akkoriban.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.04.28. 11:48:52

Megnéztem a posztot a Szálkán (nyilván láttad a kommentemet is), és az az igazság, hogy nagyon jó dolog ilyen régi, részben családi vonatkozású dolgokkal előrukkolni, pláne hogy túlságosan nagy a szakadék az akkori és a mai világ között. Megint csak azt gondolom, hogy orbitális bűn a "múltat végképp eltörölni". Igenis meg kell mutatni, hogy léteztek más emberi kapcsolatok is, mint manapság.

futballistafeleség · http://www.hugipakk.blog.hu 2008.04.28. 12:25:06

Gasper, persze, hogy láttam, olyan aspektust emeltél ki, amit én is fontosnak tartok: az öltözködés sok mindent elárul egy emberről. Persze én már nem vágyom olyan bonyolult ruhákra, mint amit akkor hordtak, de a lényeg a minőség és a visszafogottság. Utálom, hogy ma az emberek többsége mackóban jár mindenhova. Én pl. kedvelem a farmer+fehér póló kombót, és úgy gondolom, hogy ma ez megfelelő ruházat (feltételezve a minőséget).
A múltat végképp eltörölni? Vagy inkább elfelejteni? Ezzel szembesültem a kitelepítéses poszt írása során. Akik átélték, szívesen beszéltek róla (annyire meghatározta az életüket), de tartottak attól, hogy megjelenjen a nevük. Az alattuk lévő generáció meg azt mondta, minek ezen még rágódni, elmúlt, más idők járnak. Az én véleményem meg az, hogy ha mai szempontból érdekesnek találom, mi történt régen, akkor foglalkozom vele, politikai felhangok nélkül.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.04.28. 16:29:07

Az öltözködésről.
Az nyilvánvaló, hogy nem megy manapság a régi ruhák viselése, ez egyértelmű. Az viszont néhány sanyarú évtized kulturális nyomorának az eredője, hogy a magyarok többsége nem bír ízlésesen öltözködni. Vagy igénytelenül, vagy ízléstelenül öltözködik. Tisztelet a kivételnek természetesen.
Ha külföldön járok, akkor mindig figyelem a hétköznapi öltözködést az embereken. A svédek pl. sportosabban nyomják, a franciák úgy, ahogyan az Amelie csodálatos életében is látszik. Az olaszok eléggé jampik.
És az sem javít a helyzeten, ha bizonyos kormánytagok Gucci öltönyt húznak, mert attól még az eredendő kulturálatlanságuk egyértelműen lejön.

A múlttal kapcsolatban
Sajnos néhány évtized agymosásának az eredménye, hogy a magyar társadalom jelentős része nem hajlandó saját nemzetének/népének közelmúltjával szembenézni. Ezért is fontos, hogy legalább csöndben emlékezzen az ember bizonyos dolgokról, legalább a személyes vonatkozásokról, ahogyan azt Te is teszed a magad eszközeivel.
És amíg minden szemét a szőnyeg alá lesz söpörve, addig nem lesz itten egészséges együttélés sem.
süti beállítások módosítása