A következő részlet James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén (ez korábbi kiadás címe, az 1996-os kiadás címe: Apraja-nagyja megbabonázott)/It shouldn't happen to a vet című könyvéből való. Említettem már a kavarodást a magyar és angol kiadásokkal, nos, lehetetlen összepárosítani a két nyelven megjelent regényeket, pl. ez a részlet is olyan kiadásban jelent meg, amelynek fent megadtam a kétféle magyar címét, de az újabb kiadású könyvben ( a régi sajnos nincs meg) az áll, hogy ez a fordítás az "All creatures great and small" alapján készült... Lipótmező...(Ja, az már nincs? Akkor hova?)

Olvassátok először angolul, majd magyarul. Egyelőre beszkenneltem, remélhetőleg élvezhető a minősége. Ha nem, legközelebb átírom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

  

     

                                                                                                                         

A bejegyzés trackback címe:

https://hugipakk.blog.hu/api/trackback/id/tr70427754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barta1991 2009.06.14. 20:43:06

Szia!

Nagyon fontos kérésem lenne. Szeretném megkérni Önt, mármint a cikk íróját, hogy legyen szíves szkennelje be nekem az egész könyvet, ha ez lehetséges, mert sajnos sehol sem találom:(

Kérem írjon a címemre akkor is ha ez nem lehetséges! Köszönettel: Attila

címem: attikameister@gmail.com

futballistafeleség · http://www.hugipakk.blog.hu 2009.06.14. 21:14:26

Kedves Attila!
Egy egész könyvet beszkennelni nem nagyon tudok, nagyon körülményes. Azt hiszem, nem túl korrekt kopirájtilag, meg minden, de azt szívesen vállalom, hogy lefénymásolom és elküldöm postán.
Egyébként pontosan melyik könyv érdekelne? A magyar vagy az angol? Hátha tudok forrást is hozzá ahol beszerezhető (bár ez kevéssé valószínű...)
Üdv: orsi
süti beállítások módosítása