Lopok, megint... Persze csak hangzatos címet, Hrabal Sörgyári capriccio-jából. Elcsépelt dolog talán Pepin bácsit idézni, de az, hogy ezredszerre is elhangzik a fenti mottó, nem vesz el semmit a regény örökérvényű derűjéből.

Ezt a derűt idézi fel bennem a szenzációs, alvó vizslákat bemutató képes blog. A blog szerzője vizslája iránti szeretettől hajtva egyszer csak gondolt egyet, és létrehozott egy szűk rétegnek szóló naplót, a saját vizslájuk életét bemutató mellett. A "szűk réteg" rövid időn belül egész népes közösséggé nőtte ki magát, elkezdtek özönleni a vizslás szülők (inkább szülő, mint gazdi, a képekből kiderül, miért - ha ez eddig nem lett volna egyértelmű) szép, szeretetteljes, kedves fotói saját "gyerekeikről". A fő motívum az alvás, lévén a vizsla nyakatekert pózokban tud kiterülni, feltéve, ha van a közelben kanapé, nyugágy, franciaágy. És takaró, párna. Továbbá egy családtag, akivel össze lehet gabalyodni egy jó szunyálás erejéig. Ha a vizslás szülő eredetileg nem is tudná, hogy mi az, ami jár egy ilyen vizslagyereknek, hamar megtanulja: úgy néznek, hogy az a pillantás mindent elárul. A vizslás blogba mai napig 145 család küldte be családi fotóit, és megdöbbentő módon mindről ugyanaz sugárzik: életöröm, szeretet. Ebben nekünk is volt részünk, Panni vizslánk már Szentdomin nyugszik, Rozi, a német vizsla - aki tizenéves korában is ugyanolyan kis idétlen, mint gyerekként - máig velünk van. "Vizsla alvópóz verseny" szerepel a blog leírásában, de világos, hogy itt mindenki győztes, nem is lesz eredményhirdetés, minek?

Akinek meg kicsit kedvetlenül indult a napja, nézze meg Bercit, a tiszteletbeli vizslát. Berci 220 kilós, és vizslának képzeli magát. Embermamájától tudom, hogy csak azért nem alszik ágyban, mert nem fér be az ajtón, megy a többiekkel "ugatni", ha idegen megy el a kerítés mellett, és úgy megy neki a duzzogás, mint egy "igazi" vizslának. Nos? Megvan a széles mosoly??? És ha valaki továbbra is úgy érzi, hogy az élet csupa benzináremelés, ítéletidő és győzikesó, vessen egy pihentető pillantást a napos oldalra és nyerjen egy perc színtiszta vidámságot egy rövidke videófelvétellel.

A bejegyzés trackback címe:

https://hugipakk.blog.hu/api/trackback/id/tr100363066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WÁgiE 2008.03.05. 22:38:20

Kedves Futballistafeleség! :)

köszönöm szépen a cikket, nagyon aranyos! :)

WÁgiE
süti beállítások módosítása